Het is niet wat je wilt horen. Juist daarom betreuren wij het oprecht. Maar oplichting komt voor. Ook onze Kinky Klantenservice krijgt wel eens een telefoontje van een bezoeker die is opgelicht.


De vormen van oplichting die wel eens ter sprake komen zijn chantage, vooruitbetalen en vooraf geen afspraken hebben gemaakt wat zorgt voor onduidelijkheid. Hieronder worden deze vormen nog wat verder uitgelicht.

 

Chantage

We praten er niet graag over daarom hoor je het ook niet vaak. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet is. Wanneer je eenmaal wordt gechanteerd is hier moeilijk vanaf te komen.


Het is daarom belangrijk om chantage te voorkomen door te zorgen dat je niet kwetsbaar wordt voor chantage. En dat is eenvoudiger dan je denkt. Lees daarom de volgende tips goed door.

  • Gebruik niet je privé telefoon maar gebruik een apart (pre-paid) telefoon. Op deze manier voorkom je dat je telefoonnummer misbruikt wordt.
  • Deel nooit foto’s of video’s waar je herkenbaar op staat.
  • In een hotel of bij privé ontvangst is afspreken veiliger dan in je privé omgeving.


Wordt je toch slachtoffer neem contact op met de politie en doe aangifte! Zij kunnen je helpen bij het nemen van vervolg stappen.


Vooruitbetalen

De eenvoudige oplossing om dit te voorkomen is; Doe het niet!


Natuurlijk zijn er situaties waarin je hier anders mee om gaat. Je kent de adverteerder al langer of de adverteerder heeft meerdere positieve recensies op Kinky.nl.


Maar bij de volgende situaties is het verstandig om extra alert te blijven:

  • Vooruitbetalen voor aangeboden “Virtuele sex” zoals live afspraken via Whatsapp of Skype. Maar ook voor het ontvangen van foto’s en of video’s.
  • Een escort die tussendoor geld moet wegbrengen en of moet wisselen.
  • Reisgeld vooraf overmaken naar de adverteerder.
  • Onderaan een flat in de hal aan iemand betalen die vervolgens zal vertellen bij welk appartement je moet aanbellen.


Dit zijn een aantal duidelijke voorbeelden. Natuurlijk zijn er situaties die niet voor de hand liggen of dat je het niet verwacht. Daarom is het uitgangspunt: niet vooruitbetalen! Doe je dit toch dan is dit jouw eigen verantwoording en zijn de consequenties voor jezelf.


Maar het leven is natuurlijk niet zonder risico. Maar zorg dan dat het niet al te groot is. Beperkt het bedrag dat je overmaakt. Betaal bijvoorbeeld alleen de reiskosten vooruit en ter plekke voor de handelingen.


Wees dus bewust van je keuzes. Het aantal positieve reviews bij een advertentie op Kinky.nl zouden je mogelijk kunnen helpen bij het maken van een verstandige keuze.


Goede afspraken

Om teleurstellingen achteraf te voorkomen is het ontzettend belangrijk om van te voren goede maar vooral duidelijke afspraken te maken. Natuurlijk is het dan belangrijk dat beide partijen zich hier aan houden maar goede afspraken vormen wel de basis voor een positieve ervaring.


Maak bijvoorbeeld afspraken over de handelingen die verricht worden en voor welke prijs. Maar je zou ook kunnen denken aan hoelang de afspraak is of hoevaak mag je klaarkomen en waar? Wees vooral niet bescheiden want het is in ieders belang dat er duidelijke afspraken worden gemaakt.


Heb je vragen of handige tips neem dan gerust contact op met Kinky Klantenservice. Wij helpen je graag  verder.